czyli wegetariańskie i wegańskie przepisy
niedziela, 28 kwietnia 2013

Paszteciki ze spzinakiem

Proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień gotujemy szpinak, lepimy paszteciki, wkładamy do piekarnika i gotowe ;)

 

Składniki:

  • opakowanie szpinaku mrożonego (450g)
  • opakowanie ciasta francuskiego (275g)
  • sól, pieprz

Całkowita wartość kaloryczna:     1251 kcal
Czas przygotowania:                        
40-50 minut

Liczba porcji:                                      4 porcje
Kaloryczność:                                     306 kcal na porcję
 

 

Szpinak gotujemy i doprawiamy (im więcej wody odparuje, tym lepiej). Ciasto francuskie, w zależności od upodobań, kroimy na mniejsze prostokąty (u mnie 8 kawałków) faszerujemy szpinakiem i zaciskamy brzegi widelcem. Paszteciki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 10-15 minut do zarumienienia. Podajemy na ciepło lub na zimno.

 

Paszteciki ze spzinakiem

Smacznego! ;)

Studenckie gotowanie II - odsłona wiosennaOrganizator: awodwanrazc














Top Blogi

Wszystkie przepisy są na Petitchef PL

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

free counters

PustaMiska - akcja charytatywna

Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i/lub rozpoweszechnianie bez mojej wiedzy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...